Следвайте ни

Мъж с ковид почина в Старческия дом, нямал симптоми

viber icon

Без симптоми са обитателите и персоналът в Старческия дом, които се оказаха с положителни тестове. 18-те старци са изолирани на третия етаж,  съобщи директорът на дома Пламен Кузманов.  

Във вторник, когато са направени тестовете, в дома починал 88- годишен мъж, който също е нямал симптоми и оплаквания, а се оказал положителен. 

Вирусът вероятно е влязъл с персонала. От 3 март т.г. заради грипа, а след това и заради ковид епидемията тук са забранени  посещенията.

В дома има общо 123 обитатели. За тях се грижат 3-ма фелдшери и 12 медицински сестри. Това са първите случаи на вируса в социалното заведение, което показва, че мерките се спазват, допълни още той. 

Хората се тестват ежемесечно. Предстоят проби на над 90 души персонал и обитатели.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?