112

Маестрото на джаза Димитър Русев с почетен знак "Златен век" от министъра на културата

Талантлива поетеса стана Деец на културата за 2024 г. в Димитровград, връчиха призове на учители и талантливи ученици

С почетен знак "Златен век" печат на Цар Симеон Велики - златен, и грамота бе отличен джазменът Димитър Русев за 24 май, съобщиха от кметствата в Дичмитровград. 

Признанието за свързания с Димитровград и почетен гражданин на Хасково музикант дойде лично от министъра на културата Найден Тодоров  по време на състояла се във ведомството официална церемония.

Русев е почетен за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Известният джазмен е носител и на отличието "Деец на културата" на Община Димитровград за 2013 г.

Русев е сред от хората, които с творчеството и с чисто просветителската си дейност от десетилетия допринасят и за формиране на добър музикален естетически вкус сред малки и големи.

На 24 май традиционно община Димитровград връчва и най-високите отличия в областта на образованието и културата. Те се дават за принос в развитието, утвърждаването и обогатяването на духовния живот на общината. Кметът на Иво Димов и председателят на местния парламент Гергана Кръстева връчиха плакети, грамоти и парични награди на отличените учители и дейци на културата.

Даринка Петрова, преподавател от ОУ "Алеко Константинов", е Учител на годината в направление "Предучилищно и училищно образование". Колежката й Диляна Гочева от ОУ "Пенчо Славейков" е Учител на годината за хуманитарни науки. В преподавател от същото училище е призът за физкултура и спорт, получи го Миглена Бинева.

Пенка Тилева от СУ "Любен Каравелов" е Учител на годината в направелние за цялостен принос за развитие на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер.

Талантливата поетеса Диляна Христова получи приза за деец на културата. Посмъртно същата награда е присъдена на Митя Йорданов дългогодишния диригент на Забавно-духов оркестър Димитровград.

Община Димитровград отличи на и най-изявените и отличени дванадесeтокласници, които с успехите и постиженията си спечелиха уважението на своите преподаватели и съученици. Те получиха от кмета Димов грамоти за постигнати образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград.

Даниел Николаев Йовчев от ПМГ "Иван Вазов" бе отличен с грамота "За постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград".

Възпитаниците на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" Благовеста Калинова Георгиева и Иван Петров Йонков, също получиха грамоти, както и Борис Пламенов Латев един от най-дейните и награждавани възпитаници на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров”. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?