Следвайте ни

Люба Томова с изложба "Асоциалното за социалното" в Димитровград

viber icon

Изложба-плакат на Люба Томова може да бъде разгледана от 8 юли в зала №1 на димитровградската Художествена галерия "Петко Чурчулиев". Експозицията е озаглавена "Асоциално за социалното". 

Люба Томова е родена в София през 1975 г. Завършила e Националната хуожествена академия, специалност плакат. Работи в областта на плаката и приложната графика, съосновател на студио за графичен дизайн Poster House.

Постери на Шекспирови пиеси, както и на други известни творби, като "Полет над кукувиче гнездо" показмат погледа на авторката върху общовалидни социални теми, актуални и днес.​

"Представената колекция на Люба Томова е създадена на един дъх. Всеки един плакат е импулсивен, изстрадан и личен. В него са кодирани авторската ангажираност, позиция и послание по обществените теми и проблеми, които той изследва. Работите са свободни и необременени от комерсиалното "менгеме" на възложителя,, като са вдъхновени единствено от персоналния мироглед, емоцията и универсалността на внушението, което отправят.

Люба Томова има какво да каже със своите плакати. Изрича го с категорични и силно въздействащи образи, извеждащи общочовешки идеи, които на моменти са брутално натуралистични, провокиращи и откровени.

Озаглавен "Асоциално за социалното", проектът представя развитието на Люба като автор и плакатист неподвластен на визуални моди и дизайнерски тенденции. В това откровено приканване към размисъл и диалог е силата на нейните плакати, способни да ни мотивират и подтикнат към съзидание и мечтаене."  Това споделя за изложбата  гл. ас. д-р Ненко Атанасовот Катедра "Плакат и визуална комуникация" към Националната художествена академия.

Откриването в Димитровград е от 18 часа в зала №1 в галерията булевард на "Димитър Благоев" № 7.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?