Следвайте ни

Лумнаха 4 нови пожара в Хасковско, иде дъжд 

viber icon

Четири нови пожара пламнаха в Хасковска област днес. Между свиленградското с.  Студена и тополовградското Радовец са се запалили сухи треви и храсти. Пожарът, който няма общо с големия от последните дни,  е локализиран.  Да борят с огнената стихия бяха пренасочени три пожарни. 

Гори във вилната зона над стадиона в Харманли. На място работят два екипа. 

Третият е в района между селата Царева поляна, Долно Войводино и Горно Войводино и също е локализиран. Той се е разгорял на труднодостъпен терен от двете страни на жп линията. На място са четири пожарни автомобила. 

Пожар има и около село Железино, община Ивайловград. Огънят е локализиран, но все още не е потушен. 

Ситуацията с пожара между свиленградските села Студена и Дервишка могила остава непроменена. Огнеборци, булдозер, военни и служители на Държавно горско стопанство-Тополовград пазят пожарът да не пламне отново. Съдействие оказват и от община Свиленград. 

Областният управител д-р Стефка Здравкова следи ситуацията и отново призовава за отговорност  всички жители на областта. 

В момента над част от хасковска област е облачно и се задава дъжд. Дано е обилен, за да помогне на борещите се с пожарите. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

видимите резултата

видимите резултата

25.08.2020 | 18:54

Простата харманлийска ветеринарна пyтка е некадърница.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?