Следвайте ни

Липсват инженери, вижте от какви висшисти има нужда бизнесът 

viber icon

С края на извънредната епидемична обстановка и началото на активния летен сезон, рязко се увеличават обявените от фирмите в Хасково свободни работни места. Увеличават се и позициите за висшисти, като има недостиг на инженери. Те могат да се видят както в Бюрото по труда, така и в сайтовете за работа.

Фирма е обявила, че търси инженер- химик, инженер- КИП, електротехника, инженер- механик. Друга фирма също търси електротехници.

Сред вакантните позиции за хора с висше техническо образование са още конструктор- технолог, двама програмисти, началник отдел „Качество“, както и агрономи и търговски представител с такова образование. Свободни позиции има още в социалната сфера, където има незаета длъжност за началник с хуманитарен профил,  трудотерапевт, който трябва да има специалност педагогика или психология. 

Никак не са малко и позициите за среднисти. Търсят се близо 40 шивачки, 30-на шофьори,  много продавачи, сервитьори и бармани, което е свързано с отварянето и на закритите ресторанти и заведения. 

Традиционен е недостигът на шлосери и специалисти  в машиностроенето. 

Фирми са обявили и места за хора без образование, сред които са общи работници и животновъди и др.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?