Следвайте ни

Линия за кифли тормози с шум квартал

viber icon

Експерти от РИОСВ и Регионална лаборатория извършиха проверка на “Хлебозавод Тимс“в Хасково във връзка с подадени сигнали и подписка от граждани за постоянен шум и неприятна миризма в района в резултат на производствената дейност. 

Измервания на нивата на шума не били направени обаче, тъй като според жалбоподателите, излъчваният в момента шум е с нисък интензитет. Предстои внезапна проверка, която ще се направи щом постъпи сигнал по телефона, съобщиха от екоинспекцията.  

По време на посещението в предприятието във вторник, в 17:30 ч., е извършен оглед на производствената площадка и помещения. Установено е, че всички линии за производство са в работен режим. Заводът работи неравномерно,  в зависимост от пазарното търсене и направените заявки от клиенти. При проверката е проведен разговор с двама от жалбоподателите, които определят като основен източник на шум линията за кифлички, плитки и бисквити и складовото помещение „Ескпедиция на готова продукция“.

Установено е, че към всички помещения в обекта е изградена вентилация и климатизация. По данни на управителя на дружеството в най-кратък срок ще бъде извършена реконструкция на вентилационната система, като изходящият въздуховод ще бъде шумоизолиран и изведен от западната страна на помещението, към вътрешния двор, по-далеч от жилищните сгради.

Във връзка с миризмите в резултат на дейността е извършен и обход на района по най-близо разположените улици, при който не e установено наличие на миризма, казаха още от екоинспекцията.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?