112

Линейка отнесе от съда издирван за убийство в Турция полковник

С линейка от съдебната палата в Хасково бе отведен днес 63-годишният пенсиониран полковник от турската армия Мустафа Гьокташ. Офицерът е обявен за международно издирване с червен бюлетин на Интерпол след заповед за арест, издадена от Криминален съд – Анкара. В родината си Гьокташ е с обвинения за убийството на интелектуалеца и писател доц. Неджип Хаблемитоглу.и, а също за участие в престъпна група.

Окръжният съд в Хасково уважи искането на защитата на Гьокташ да му бъде назначена съдебномедицинска експертиза с вещо лице кардиолог. От 9 дни състоянието на 63-годишния мъж се влошило. От арестантската килия бил воден с линейка до Бърза помощ. След това още 2 пъти лекарски екипи идвали в килията му, за да го свестяват. Сега експертизата трябва да констатира здравословното му състояние, да прецени има ли нужда от болнично лечение и дали може да пребивава в ареста.

Адвокатите Иван Иванов и Антон Попов настояват мярката за неотклонение на Мустафа Гьокташ да бъде променена в по-лека. Пред Темида те представиха и вече сключен от Гьокташ договор за наем на квартира в Хасково. По това искане съдът ще се произнесе на 21-ви т.м., а на 25 ноември е заседанието по същество за исканата от Турция екстрадиция на пенсионирания военен.

Тричленният състав на Темида позволи на Мустафа Гьокташ да изслуша седнал произнасянето по допускането на направените от защитата му искания. Състоянието на 63-годишния мъж се влоши още по-видимо след края на заседанието. Наложи се той да легне до идването на медицинския екип. 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?