25
Следвайте ни

Ликвидирано е огнището на птичи грип в Хасковско

viber icon

Огнището на Инфлуенца по птиците в област Хасково е ликвидирано, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).  Вирусът беше установен в два животновъдни обекта за отглеждане на кокошки носачки в землището на хасковското с. Криво поле.

Евтаназирането и загробването на птиците в стопанството приключиха. Извършена е първична дезинфекция на всички помещения, съоръжения и инвентар, както и торища, пътища, пресечни точки и превозни средства.

Няма получени данни и уведомления от населените места и рисковите животновъдни обекти в обявената предпазна и надзорна зона за нови съмнителни случаи на заболяване и повишена смъртност при птиците, допълниха от Агенцията.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ЛИКВИДИРАНО И

ЛИКВИДИРАНО И

06.01.2022 | 18:51

ОГНИЩЕ ОТ ПУЧИ ВЪШКИ В ГЕРБ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?