Следвайте ни

Леви земеделци: Негласуващи да декларират отказа от вот 

viber icon

Да отпадне задължителното гласуване, тъй като е безполезно. Това предлагат  левите земеделски съюзи „Общо земеделско действие“ и  „Ал. Стамболийски“. 

Предлагаме  промени в Изборния кодекс, според които тези, които не желаят да упражнят правото си на вот, да подават декларации. Това ще даде по- точна активността, а ще се изчистят и избирателните  списъци, коментира  Спас Тенев, председател на УС „Общо земеделско действие“.

Според него е необходимо да се търсят компенсации, за тези които са включени в списъците, но не са отишли до урните по неуважителни причини, тъй като са направени разходи. Сред идеите на земеделците са още  съсловни и граждански организации да номинират кандидати, които партиите евентуално да припознават. Целта е да  бъдат издигани и избирани уважавани и доказали се хора.

Земеделците не подминаха и протестите в страната. Причина хората да излязат на улицата е тежкото им състояние и неясното бъдеще, коментира Георги Путерашев от „Ал. Стамболийски“.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?