112

Левашки скрит хероин издънил пратка за 9.4 млн. лв. на Капитан Андреево

Част от заловената дрога е за 9 440 600 лв. била скрита аматьорски в колата на 38-годишния Хюсеин Алтънташ, съобщиха източници на „Марица“. Окръжния съд в Хасково наложи днес на мъжа с френско и турско гражданство най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред апелативните магистрати в Пловдив.

Алтънташ бе арестуван на ГКПП Капитан Андреево при влизането му на нашия пункт от съседния Капъкуле. Хюсеин шофирал леката си кола, в която пътували бившата му съпруга и две от децата им. Във возилото били и домашните любимци на фамилията. „Няколко дни по-рано най-големият им син отпътувал със самолет за Франция“, разказаха разследващи.

По метода „анализ на риска“ автомобилът бил селектиран за щателен контрол. В специално изградени тайници в пода на колата, достъпни след демонтаж на седалките, както и на мястото на резервната гума, митничарите намерени 209 пакета с общо 104.940 кг хероин, облепени с фолио. Според запознати със случая пратката била издънена от левашки скритите пакети до резервната гума, завити само с плат. Освен това в колата били открити и 9 грама хашиш, за които се предполага, че са остатък от предишна пратка.

Както пред разследващите, така и пред Темида, 38-годишният мъж призна, че е виновен и се извини се за стореното. Той обясни в залата, че за контрабандата му били обещани 10 000 евро. Съгласил се, защото имал финансови затруднения.

Защитата на Алтънташ поиска той да бъде освободен от следствения арест срещу гаранция, защото съдействал напълно по случая на митницата, полицията и прокуратурата.

Дежурният съдия Йонко Георгиев обаче прецени, че при по-лека мярка има опасност роденият в Страсбург мъж да се укрие или да извърши друго престъпление и уважи искането на прокуратурата за постоянен арест. 

Предвиденото наказание за този вид престъпление е от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лв., коментираха юристи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?