Следвайте ни

Летище "Узунджово" вече не е паркинг за тирове

viber icon

Теренът на бившето военно летище "Узунджово“, където беше временният буферен паркинг за тирове, вече е свободен, съобщиха от областната администрация.

Договорът за безвъзмездно ползване между Агенция Пътна инфраструктура" (АПИ) и община Хасково изтече на 21 т.м. Обектът е предаден от ползвателя на собственика.  

Теренът на ​някогашната авиационна ​база край Хасково беше предоставен на АПИ  на основание чл. 12, ал.1 от Закона за общинската собственост и чл.13, ал. 2 от Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост. Паркингът беше създаден в условията на Извънредното положение, за да облекчи тежкотоварния трафик по магистрала “Марица“ и да ликвидира опашките от камиони в района на ГКПП Капитан Андреево, които в един момент бяха станали 50-километрови. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?