Следвайте ни

Лесничеи и кметът на Хасково засадиха 25 кедри на "Ямача"

viber icon

25 атласки кедри засадиха днес от общинското лесничейство в Хасково и по този начин отбелязаха 20 г. от основаването си и Седмицата на гората. В залесяването на парк "Ямача" се включиха кметът Станислав Дечев и заместниците му.

Общинското предприятие е залесило 331,6 хектара иглолистна растителност и 2118 хектара издънкови гори за превръщане във високостеблени през последните 5 г. Това съобщи директорът на местното лесничейство инж. Георги Масларов. 

"Приходите за периода основно от реализиране на дърва за огрев са 6196 000 лева. Общо стопанисваните горски територии са 11 502 хектара. В хода на охранителната дейност за пет години съставените актове са 486, а наказателните постановления са 495. Близо 60 000 лв. е стойността на наложените глоби. 231 преписки са насочени към прокуратурата", коментира още инж. Масларов.

 

В плановете на общината влиза изграждането на два нови парка. В момента се подменят остарелите тополи покрай коритото на река Хасковска. "През октомври-ноември т. г. ще бъде реализирана и идеята за засаждане на пирамидален явор по протежението на булевард "Васил Левски", каза градоначалникът Станислав Дечев.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пинко

Пинко

13.04.2021 | 20:37

Като ги гледам и ....всички на камиона и при бай Ставри.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?