Следвайте ни

Легендарен борец в хасковската листата на БСП за парламента

viber icon

Смяната на модела на управление в България е основната задача пред листата на Коалиция "БСП за България" в 29 Многомандатен избирателен район в Хасково. Това заяви днес  водачът й Велизар Енчев, който е от гражданската квота. Кандидатите бяха представени от областния лидер на социалистите Емилия Масларова непосредствено след регистрацията им в РИК. В кандидатската листа е и легендарният борец и почетен гражданин на Хасково Димо Костов.

Втори е бившият тримандатен кмет на Харманли Михаил Лисков. Следват го Виолета Желева от Димитровград и Смиляна Нитова-Кръстева от Хасково, които са депутати в сегашния парламент.
Емилия Масларова отбеляза, че кандидатската листа е пълна с 16 претенденти за 45-я парламент, а в нея всички са вишисти и специалисти и авторитети в различни области​

"Веднъж за винаги трябва да се разруши феодалния модел на управление на общините в България. Той е видим навсякъде у нас. Публична тайна е, че между 20 и 30 процента от европейските и обществените поръчки отиват в така наречените "черни каси",подчерта Енчев.

"Важната цел за социалистите е и борбата със социалното неравенство. Хасковска област е една от тези, в което това неравенство е най-видимо", ​смята ​водачът на листата. Според него това е и основата за купен, корпоративен и ентически вот.

"Днес получихме информация, че в някои райони от областта този етнически вот вече е "напазаруван", заяви Енчев и добави, че по тези сигнали ще бъде сезирана прокуратурата.

От БСП посочиха като приоритет и подобряването на статуса на хората от третата възраст. от коалицията щели да се борят за преизчисляване на всички пенсии.

.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?