Следвайте ни

КЗК пак спря обществената поръчка за парка на славен полк

viber icon

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК ) пак отмени решението на кмета на Хасково Добри Беливанов за откриване на процедура за обществена поръчка за проектиране и изграждане на парк на терена зад ДНА. Становището е, че това е незаконосъобразно.

На въпросното място има паметник на легендарния Десети пехотен Родопски полк.​

Решението на КЗК е от края на миналия месец. Това се случи, след като в началото на с.м. пак Комисията за защита на конкуренцията оставила без уважение искането за налагане на временна мярка "спиране“ на обществената поръчка. по жалба на Камарата на архитектите в България. Определението на КЗК ​тогава ​бе влязло в сила.
Сегашният акт на КЗК отново е по жалба на Камарата на архитектите в България, откъдето настояват да се обяви нов публичен конкурс. Община Хасково трябва да заплати на Камарата на архитектите направените разноски пред КЗК в размер на 4 700 лв. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14 -дневен срок.

През юни, пак т.г., процедурата беше спряна заради жалба до Комисията от Камарата на архитектите с искане за налагане на временната мярка. Малко по-рано архитектите се обявиха срещу обществената поръчка за инженеринг – проектиране на терена зад ДНА, където да се изгради парк. Те категорично не бяха съгласни  съдбата на толкова важен и ключов за бъдещото развитие на града обект да бъде решавана "на инженеринг“. Архитектите настояваха за нов публичен и открит конкурс. 

Сега пак архитектите пак държат на същото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?