Следвайте ни

Купуват техника за 439 630 лв. за „Химик“ и театъра в Димитровград 

viber icon

С модерно оборудване за 439 630 лв. ще се сдобият драматичният театър „Ап. Карамитев“ и културен дом „Химик“ в Димитровград. Общината обяви обществена поръчка за техниката, а парите са от проекта по оперативната програма „Региони в растеж“, който предвижда обновяване на двете културни институции в града. Залите им ще имат нови завеси , декодери, осветление, сценични съоръжения и др, а  „Химик“ – и нов кrноекран.  

Двете сгради ще бъдат напълно преобразени след реализацията на проекта, който касае не само оборудването на залите.  2 млн. лв. ще бъдат вложени в театъра, който не е рeмонтиран от години и ще бъде напълно обновен. 

Киносалонът в дом "Химик"  ще се превърне в  многофункционална зала за театрални представления, концерти, конференции и др. В сградата ще бъдат вложени 3.7 млн. лв., като ще бъде ремонтирано и пространството пред нея.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тодор

Тодор

31.07.2021 | 17:26

Ооох,неземна простотия!!!

Отговори
0 0
Тодор

Тодор

31.07.2021 | 17:25

Важно е да има "ДЕКОДЕРИ"!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?