25

Купите на златния баскетболен отбор на Хасково вече са в кметството

На 5 март тази година чествахме 7 години от първия исторически златен успех за град Хасково в колективните спортове, последван няколко месеца по-късно от следващ такъв, на 30 април 2017 г.
През сезон 2016/2017 женският баскетболен “Хасково 2012”, под ръководството на Елена Станкова, донесе за Хасково историческите за града постижения – златен медал за Купа България и Шампионска титла от Държавното първенство на Република България. Елена Станкова е първата жена треньор в историята на българския баскетбол, печелила шампионската титла в България и златен дубъл в един сезон.
Днес легендата на националния отбор по баскетбол Станислав Станков подари на Община Хасково шампионските купи. „Мястото на тези две престижни отличия е в Община Хасково, защото успехите принадлежат на целия град и са за всички хора. Благодаря на кмета Станислав Дечев, който първи прояви отношение и ги приема. Изказвам благодарности и на хилядите привърженици на отбора, защото нямаше да успеем без тяхната всеотдайна подкрепа и изявената им спортна принадлежност“, каза при връчването на отличията Станислав Станков.
Кметът на Община Хасково Станислав Дечев благодари за жеста на Станислав Станков и на семейството му за това, че споделят отличията на звездния баскетболен отбор на Хасково с целия град. „Изключително високо ценя жеста Ви. Вие сте пример за младите хора и за всички, които обичат спорта, баскетбола и Хасково. Благодаря Ви за това, че сте посветили целия си жизнен път, опит и енергия на града ни. Вярвам, че високите успехи идват тогава, когато работим с Хасково в сърцето!“, каза при приемането на шампионските купи кметът Станислав Дечев. 
Престижните отличия от днес имат своето специално място във витрините на високите постижения на хасковските спортисти в Община Хасково.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?