Следвайте ни

Купища боклуци оставят туристи по пътя към Аида

viber icon

Купища боклуци оставят след себе си туристите по пътя към връх Аида. Въпреки контейнерите за смет, боклучите са по земята. 

Бутилки, кенчета, торби, опаковки от чипс, вафли и фасове са напълнили  Айкаас. Най- много са боклуците, оставени  на мястото на отдих с беседка, от което се разкрива невероятна панорамна гледка. Монтирана наблюдателна тръба обаче и строшена. 

Боклуци има и  в гората, по екопътеката, която излиза на хижата.

Край всяка от пейките по пътеките също има всевъзможни боклуци и много, много слънчоглед. Чудно е какво кара хората да дойдат тук, за да люпят семки. Вярно, че те  не вредят на природата, за разлика от пластмасовите опаковки, но пък гледката е отвратителна, възмущават се туристи, които се разхождат из района. Така се оказва, че създадените с много пари екопътеки, за да се радваме на природата, всъщност й вредят.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?