Следвайте ни

Кристален плакет за юбилея на ансамбъл "Китна Тракия"

viber icon

Кметът на Хасково Станислав Дечев отличи ансамбъл "Китна Тракия" с кристален плакет за 60-годишнината на фолклорната формация.

Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ отпразнува юбилея си с грандиозен концерт. Танцьори, инструменталисти и изпълнители подариха истински спектакъл на хасковската публика, а бурните аплодисменти на ценителите на автентичния фолклор продължиха дълго след финалното изпълнение.

Кметът Дечев, Генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров, първият хореограф и вдъхновител на "Китна Тракия“ акад. Крум Георгиев, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, бивши и настоящи хореографи, танцьори, инструменталисти, солисти и танцьори от школата на "Китна Тракия" не спряха на аплодират емоционалните изпълнения на хасковския ансамбъл.

С едноминутно мълчание беше почетена солистката на ансамбъла Тонка Колева, която даде всичко от себе си за юбилейния концерт, но за съжаление не успя да участва в него. 

При връчването на кристаления плакет  "Св. Богородица" Станислав Дечев благодари на "Китна Тракия", че вече шест десетилетия ансамбълът съхранява българското и предава своя патриотичен плам на всяко следващо поколение.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?