25
Следвайте ни

Кратка радост! "Орфей" и "Каравелов" пак на сухо заради аварии

viber icon

Часове след като бе възстановено водоподаването в кв. "Орфей" , най- големият хасковдски квартал отново е на сухо. Без вода е и "Л. Каравелов". Причината са възниклани аварии в ранните часове днес.  Те са в локално платно зад "OMV"  и по довеждащ водопровод от НР "Караман тепе" към Подем III. 

Работи се и по двете аварии, кога ще има вода в двата квартала не е ясно.

Оказа се, че проблеми с водата от два дни имат и на Младежки хълм и част от "Червена стена". Не можем да получим информация, тъй като в дружеството не отговарят на телефоните, жалват се жители на тези райони.

Заместник- областният управител Мартин Узунов провери как вървят дейностите по отстраняването на аварията до  OMV.  Главният инженер на ВиК Лозко Лозев, каза, че се очаква до края на работния ден да приключи работата по обекта и да бъде пуснато водоподаването към ж.к. "Орфей". Инж. Лозев пое ангажимент да информира заместник областния управител, ако има непредвидими забавяния при отстраняване на аварията.
ВиК-Хасково работи по разкриване на местоположението на авариралата тръба ф377. Поради големия диаметър на тръбата изпомпването на водата е затруднено и процесът по възстановяването на водоподаването е възможно да се забави.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?