Следвайте ни

Кръщават улица в Минерални бани на проф. д-р Желязко Христов

viber icon

Безименна улица с дължина 860 метра в община Минерални бани ще е кръстена на на проф. д-р Желязко Христов. Предложението бе внесено в ​общинския съвет от кмета на общината Мюмюн Искендер.

Покойният Проф. д-р Христов е почетен председател на КНСБ и основният инициатор на Международния детски етнофестивал, който се провежда в община Минерални бани, който се провежда повече от 15 години с над 2000 участници от целия Балкански полуостров.

До Летния театър в общинския център е изграден монумент-паметна плоча на синдикалния лидер, който е считан за благороден човек от обществото. Неговият стремеж бе съхраняване на автентичната култура на етносите от региона и нейното отражение в общото европейско културно пространство, което допринася и за поддържане на културното многообразие на ЕС.

Името на проф. д-р Желязко Христов е познато и чрез учредения благотворителен фонд, чиято основна цел е изграждане и утвърждаване на духовните ценности в децата.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Мюмюн-ходжа

Мюмюн-ходжа

04.02.2021 | 00:34

ЩО. НЕ. СТАНЕШ. СЪДЯ. ПЕД. ПРЕСТОЛА+НА. ГОСПОДБЕ. ЕНЧЕВ. ВЕЧНА. МУ. ПАМЕТ. +ГОСПОДИ. БОЖЕ. НАШ. БОГ. ДА. ГО. ПРОСТИ. А МИН

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?