Следвайте ни

Кръчмари недоволни, не ги освободили от таксите

Решението на ОбС- Хасково за облекчителните за бизнеса мерки не влиза със задна дата

viber icon

 Не сме освободени от такси, за да получим разрешителни, трябваше да платим за месеците ноември, декември и януари, това ли са мерките в подкрепа на бизнеса, сигнализираха собственици на заведения в Хасково, които, както всички останали в страната, разполагащи с части на открито, получиха право да работят от 1 април.

Няма как да бъдат освободени от таксите за ноември, след като бяха затворени на 27 ноември, коментираха от Общината. Веднага след заповедта на здравния министър за затварянето им, кметът направи предложение до ОбС да се освободят от такса "тротоарно право“ заведенията, както и от наем наемателите на общинска собственост, чиято дейност е спряна.

Тези мерки бяха предложени на ОбС през декември и гласувани в края на януари заради  задължителните процедури по промяна на наредбата. Според Решение 258, срокът, за който се освобождават, е 2 месеца, „като същите се освобождават от заплащането на бъдещи такси и цени след приемане на настоящото решение“. Така те са освободени за  месеците февруари и март.

На сесията  в края на този месец предстои ОбС да гласува ново облекчаване, предложено от кмета Станислав Дечев, с което собствениците на заведения ще бъдат освободени от тротоарни такси, за тенти и др. за периода от май до края на януари 2022 г., когато вероятно ще работят дори и с намален капацитет. Така реално ще усетят облекчението, тъй като няма да имат част от задължителните разходи. За Общината това означава 200 000 лв. по-малко приходи.

 .

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?