Следвайте ни

Ковачева иска и от МРРБ по-евтина вода в Хасково 

viber icon

Да се прилага по-ниска от утвърдената от КЕВР цена на водата в Хасково, настоя и пред МРРБ омбудсманът Диана Ковачева.Тя изпрати  препоръка до регионалния министър Петя Аврамова. 

Причината е доказано лошо качество на питейната вода. Доц. Ковачева препоръча още да бъдат реализирани конкретни мерки за подобряване качеството на услугата в най-критичните зони в областта.

Общественият  защитник поиска и от ВиК- Хасково да не прилага утвърдената от КЕВР по-висока цена на водата в региона, с която от 1 август 2020 г. услугата стана най-скъпата в цялата страна. Диана Ковачева се позова на факта, че на територията на областта има редица населени места, в които от години с актове на Регионална здравна инспекция е ограничено ползването на питейната вода от населението.

Повод за препоръката до регионалния министър  е отговор на писмото до омбудсмана от ВиК оператора. В него дружеството изразява становище, че утвърждаването на цената на услугата е необходимо, за да се осигури устойчиво поддържане на системите, които да генерират достатъчен финансов ресурс за предоставяне на годна за пиене вода.

Не мога да приема, че финансовата страна на въпроса може да служи в случая за оправдание, с оглед дългогодишното съществуване на проблемите във ВиК сектора, пише омбудсманът.

Справедливо е цената на водоснабдителната услуга, за която е доказано от компетентен орган, че е некачествена, да бъде намалена, казва още омбудсманът, визирайки Симеоновград.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?