Следвайте ни

Коста Стоев: Признавам загубата, притеснен съм за демокрацията 

viber icon

„Признавам загубата, не ме боли, но съм притеснен за демокрацията”. Така коментира резултатите от изборите близо месец след тях, кандидатът за кмет на Хасково от БСП Коста Стоев, който не успя да стигне до балотаж  срещу Станислав Дечев. „Изборите бяха нечестни, предварително моделирани, имаше контролиран вот”, каза още той. 

В селата Текето, Широка поляна, Козлец, Зорница, Долно Големанци, Големанци и Войводово избраха кмет от ДПС. Движението за пръв път нямаше кандидат за кмет на общината, в тези села хората са гласували за кандидата на ГЕРБ, но са предпочели листата на ДПС, каза още той. В седемте села за кмет на ГЕРБ вота си са дали  общо 1239 гласоподаватели, за БСП 149. За листата на ГЕРБ гласовете са 86, а  за тази на ДПС -1201. Подобна е ситуацията в хасковските квартали „Хисаря”, „Бадема” и „Република”, където категорично печели кандидатът на ГЕРБ, но хората са предпочели листата за съветници на Движението.   

От БСП отчетоха, че резултатът им от изборите  е добър, тъй като успяха да увеличат три пъти съветниците си и имат 6-ма. В Общинския съвет ще бъдем глас на всички онези 6000 души, които ни подкрепиха, казаха още червените.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?