Следвайте ни

Контрабандно злато за 54 000 лв. спряха на Капитан Андреево 

viber icon

Недекларирани златни накити за над 54 000 лева откриха митничарите на Капитан Андреево при три отделни случая от последните дни. 

В кола, влизаща от Турция с немски граждани, са открити 19 пръстена, медальона, синджира, гривни и обици. Според експертизата на вещото лице накитите са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 458.35 грама на стойност над 32 000 лева.

Нелегално злато за 16 000 лв. е открито и кола с българска регистрация, в която пътували двама мъже и две жени. При личен преглед на двете дами прикрепени по тялото им са открити пакетчета с общо 23 златни накита с тегло 200.80 грама. 

При друг случа у румънски гражданин са открити недекларирани 83.45 грама златни изделия на стойност 6200 лева.
На нарушителите са съставени актове  по Валутния закон.
От Териториална дирекция "Южна морска" напомнят, че при пренасяне през външна за ЕС граница нормата за безмитен внос на изделия от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 грама.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?