Следвайте ни

Контрабандно злато за 158 216 лв. извадиха от камион митничари 

viber icon

Близо 2 кг контрабандни златни накити извадиха от шофьорска кабина на товарен  автомобил митничарите на Капитан Андреево, съобщиха от Агенцята.

Рано сутринта в неделя, на пункта пристигал товарен автомобил, превозващ стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета. Те съдържали 827 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета. 

Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово  злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.
По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково на водача на товарния автомобил - 61 годишен турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс. Взета му е мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ , както и „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково.

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?