Следвайте ни

Контрабандист крие стекове цигари в картини

viber icon

Контрабанда на 6782 кутии цигари и 2.5 кг тютюн за наргиле заловиха митничарите на пункта Капитан Андреево. Част от папиросите били скрити в картини.

Стоката била заловена в Турски тир на път за Великобритания. Пo мeтoдa "aнaлиз нa риcкa" камионът ​бил нacoчeн за сканиране с рентген. Така проверяващите забелязали пoдoзритeлни зони с висока плътност. В специално изработен двоен гръб на шест ръчно рисувани картини имало стекове с цигари.  ​Папироси имало и в три кашона, както и 12 дървени тапицирани сандъчета, ​стютюн за наргиле.

През май, юни и юли  при проверки на Капитан Андреево инспекторите задържаха 139 585 кутии нелегални цигари, което са 32% повече от установените тютюневи изделия през първите четири месеца на годината.

В същото време през май - юли 2021 г. количествата задържани цигари са с ​2690 стека повече спрямо същия период на предходната 2020 година.

По-голяма част от цигарите са иззети от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. Друга част са контрабандни и са открити при щателни проверки в различни по тип превозни средства. Тенденцията за увеличаване на откритите нелегални тютюневи изделия се запазва и през август. Само за първите девет дни са задържани ​над 56 мастербокса. нелегални папироси.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?