Контейнери за рециклиране на текстил поставиха в Димитровград

В специални контейнери за рециклиране от днес димитровградчани могат да поставят свои стари дрехи, обувки или друг текстил, съобщиха от кметството.
 
Новите съдове са разположени на шест места в града. Продуктите, които гражданите ще поставят там трябва да са чисти и годни за употреба. Могат да се предават дрехи, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси или друг домашен текстил.
 
Подготвените за предаване продукти трябва да са опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащия се отвор над дръжката. Контейнерите са метални, конструирани така, че да не може да се вади тяхното съдържание и да се разхвърля наоколо. Вместимостта им е 1.8 куб.м. и първоначално ще бъдат извозвани веднъж седмично.
 
При необходимост ще бъде увеличена чесотата на извозване, а върху самите контейнери предстои да бъде разлепена информация за телефонен номер, на който гражданите могат да се обаждат, когато имат за предаване по-голямо количество.
 
Годните за употреба дрехи ще бъдат изпращани за повторно използване в по-слаборазвити страни, а тези в по-лошо ще бъдат рециклирани. 
 
"Категорично във въпросните контейнери не трябва да се изхвърлят пластмасови, стъклени, хартиени или други отпадъци, за които има предвидени отделни такива съдове из града", апелираха от местната админстрация.
 
Ето къде са поставени контейнерите:
 
на ул. "Отец Паисии" - на завоя пред сградата на Градска библиотека.

На ул. "Иван Вазов" - пресечката с бул. "Г. С. Раковски" до светофара пред Църквата.

На бул. "Г. С. Раковски" - на тротоара срещу бензиностанция "Вито".

На бул. "Ст.Стамболов" - ъгъла зад блок №4.

До спиркатата на бул. "Хр.Ботев" №38.

На ул. "Хр. Г. Данов" - срещу входа на ОУ "Алеко Константинов".

На ​кметството са предадени ключове за всички контейнери, в случай, че някойпогрешка изхвърли документ, пари или ключове . За да си ги върне, е необходимо да се свърже със служителите в отдел "Инвестиционна дейност, околна среда и води" на телефон 0391 68271, които ще му съдействат при прибирането им.

С поставянето на специализираните контейнери за текстил община Димитровград прави още една стъпка напред към възпитаването за разделното събиране и опазването на околната среда. Подобни контейнери има в по-големите градове в страната като София, Пловдив, Русе, Габрово и други. 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Домашна помощница

Домашна помощница

13.08.2021 | 17:51

Къде са поставени контейнерите в Пловдив?

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?