25

Константиново на сухо през лятото, водопроводът му е в 3 общини 

Старите и амортизирани водопроводи са сериозен проблем в община Симеоновград. Той е много сериозен в с. Константиново, което през лятото няма вода. Водопроводът на това населено място е на територията на три общини и това допълнително затруднява работата. Това сподели на среща с депутати от региона при областния управител кметът на общината Милена Рангелова.  

Депутатът Лозко Лозев, който преди да отиде в НС бе главен инженер на ВиК- Хасково, каза, че не е  добре да се сменят водопроводи преди да е изградена пречиствателна станция. Припомняме, че за нея има Симеоновград има проект, но се търси финансиране. 

В Тополовградско  проблем е участък от пътя към „Мини Марица-изток“. Той в момента се ремонтира, но  има 4 км от него, които не са предвидени. Зам.-кметът Хараламби Мочев поиска да се потърси възможност и тази отсечка да бъде включена. 

В днешната среща при областния управител Катя Панева дойдоха народните представители Владимир Маринов, Лозко Лозев и Младен Запрянов. Тя е част от поредицата срещи на депутати с кметове з цел да се  търсят решения на  местни проблеми. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

06.06.2022 | 18:04

Само трима депутати ли имаме? Нищо лошо.

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?