25

Константиново и Александрово на протест заради безводие 

Жителите на симеоновградското с. Константиново и хасковското с. Александрово готвят протест заради безводието. Ще блокираме пътища,  никой не ни обръща внимание, цяла седмица сме без вода, коментира кметът на Константиново  Димитър Дончев. 

Как се живее без вода в страшните жеги от 40 градуса, които продължават вече дни наред. Отново авария е причината за безводието, но екипите не могат да я отстранят, недоволстват жителите на селата. Днес те ще уведомят полицията и кметът на Хасково за готвения протест, като се надяват на реакция. 

Проблемът е от повече от 20 години, не се намери решение,тъй като не се търси. И тук обаче живеят хора, които имат право на нормални условия, коментира още кметът на Константиново. 

Водопровъдът, който захранва селата е стар, той е полагат през 60-те г. на м.в. и непрекъснато се пука. На практика през лятото вода няма. Допълнителен проблем е, че тръбата минава през територията на 3 общини- Харманли, Хасково и Симеоновград, като захранва 4 села - Брягово,  Поляново, Александрово и  Константиново. Преди време от ВиК коментираха, че за да се реши проблема, са неиобхоризи 1.5 млн. лв. 

Да намерят решение и пари за нов водопровод, тук хора живеят, казват още хората от страдащите села. 

От съобщение на ВиК Хасково става ясно, че вчера поради планово прекъсване на ел. захранването от Електроразпределение "ЮГ" ЕАД на помпена станция  Брягово,  която подава вода за четирите села. Тези спирания и пускането на водата след това допълнително пукат старата тръба. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?