112

Конкурси за ученици обяви Астрономическа обсерватория - Хасково

Два конкурса за ученици под общото название „Вълшебството на сезоните“ обяви Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център” – Хасково.

Инициативата се провежда за 12-а поредна година и е посветена на настъпването на астрономическата пролет. Конкурсите са за фотография и за рисунка. Целта е да бъде разкрита красотата на Земята през различните сезони. 

Регламентите предвиждат участниците да бъдат разделени в две възрастови групи  - от 5 до 7 клас и от 8 - 12 клас в конкурса за фотографии. Три са възрастови групи за рисунки – от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас. Желаещите могат да участват с до четири свои творби, като се поощрява те да са посветени на различните сезони. Фотографиите и сканираните рисунки трябва да се изпращат във формат JPG, да са с добро качество и да не са по-големи от 20MB. Творбите трябва да бъдат придружени от текст, съдържащ: заглавие на снимката/рисунката, трите имена на автора, организация  - училище, клуб, школа и т.н., клас, ръководител, координати за обратна връзка - пълен и точен адрес, телефон и e-mail, уточняват организаторите.

Освен в електронен вариант, снимките и рисунките ще бъдат приемани и на хартия. Само изпратените по електронен път творби ще бъдат качени във фейсбук страницата Конкурс „Вълшебството на сезоните“. Само изпратените на хартия снимки и рисунки ще бъдат представени в традиционната фотоизложба „Вълшебството на сезоните“, експонирана в Младежки център.

Конкурсните творби се изпращат на e-mail: [email protected] или на адрес: ОП „Младежки център“, бул. „България“ 41, 6300 Хасково, за конкурса „Вълшебството на сезоните“. Срокът е 10 март 2023 г. 

Авторите и ръководителите на наградените творби ще бъдат уведомени предварително и ще получат наградите си лично или по куриер.

Справки и допълнителна информация на e-mails: [email protected] и [email protected] 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?