25

Конкурс за студенти по цитат на Златаров организира читалището във Вългарово

Литературен конкурс, посветен на видния общественик и обичан студентски преподавател проф. д-р Асен Златаров – Аура за студенти организира Народно читалище „Светлина – 1926“ в с  Въгларово. Конкурсът е част от събитията, които ще бъдат организирани в рамките на второто издание на Дните на студентската поезия и проза,   финансирано по програма „Културни инициативи“ на община Хасково за 2023 г.

Темата на конкурса  е цитатът на проф. д-р Асен Златаров – Аура   „Дайте идеал на младите, идеал, който да задоволи тяхното сърце, идеал на човещина, идеал на правда и красота“. Конкурсът цели насърчаване създаването на художествени произведения, вдъхновени от личността и делото на видния общественик.

В конкурса могат да участват студенти, магистри и докторанти от български висши училища с творби само по темата на конкурса, придружени от снимка и кратка биографична справка, която трябва да включва име и фамилия, година и място на раждане, висше училище, специалност и курс на обучение, телефон и e-mail за връзка. 

Конкурсната програма включва две направления – поезия и проза.

За контакти и въпроси: Народно читалище „Светлина – 1926“, адрес: село Въгларово 6313, община Хасково, телефон: 0886013949 (Станка Стоянова), 0896318752 (Антон Атанасов), e-mail: [email protected]

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?