Следвайте ни

Конфузно обяснение: Хора по мозайките в „Армира“ заради дистанцията

viber icon

Допуснато е нарушение и неспазване на общоприетите правила за придвижване в антична вила „Армира“, организирано да се осъществява по стъклените пътеки, над самите мозайки. Това гласи официално съобщение от Община Ивайловград, след скандални кадри на хора по уникалните мозайки във вилата.

„Стъпването върху тях, наистина не би следвало да се допуска, но в случая, в желанието си за социална дистанция, съобразно изискванията за превенция от, възможно заразяване с коронавирус, е допуснато, това да се случи. Няма компроментирана настилка“, гласи още съобщението.

„Община Ивайловград ще предприеме мерки и действия, за много стриктно спазване на правилата, за достъп и движение на туристи в обекта. Проведохме телефонен разговор с МК, от където ни беше заявено, че основен приоритет е опазването и ненарушаването на целостта на културно-историческите артефакти.Ангажирахме се да бъдат взети всички необходими мерки и да не допускаме това да се повтори", се казва още в него.

Скандалните снимки на сватбари, стъпили на античните мозайки, вместо на стъклените пътеки над тях, бяха пуснати от потребител на Фейсбук.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Тодор

Тодор

03.11.2020 | 08:13

На снимките не се вижда да спазват дистанция значи и това не е оправдание.

Отговори
1 0
НОСТРАДАМУС до Иван

НОСТРАДАМУС до Иван

02.11.2020 | 21:49

Браво Ванка,това е единственото и най-точно определение.

Отговори
4 0
Ами паркинги

Ами паркинги

02.11.2020 | 20:02

А платени паркинги нема ли да въведат Зер като се задъхам с пълните чанти между две сергий къде да паркирам

Отговори
3 0
Иван

Иван

02.11.2020 | 19:05

Варвари

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?