Следвайте ни

Конфликт заради доктор в антикорупционната комисия на ОбС –Хасково 

viber icon

На предстоящото си онлайн заседание Общинският съвет в Хасково ще избере нов председател на постоянната комисията по предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Това се налага тъй като сегашният, съветникът от ГЕРБ Тодор Кръшков, е подал заявление, с което иска да бъде освободен и като член на комисията. 

Поводът е отказът на комисията да предложи на ОбС да извърши проверка за конфликт на интереси срещу д-р Матей Матеев. Той е управител едновременно и на СБАЛО в Хасково и на димитровградската „Св. Екатерина“, а това е в разрез с Търговския и антикорупционния закон. И двете здравни заведения са общински. 

Д-р Матеев управлява МБАЛ „Св. Екатерина“ от 2014 г., а хасковската онкология от 2018 г. 

Според Кръшков, местните комисии са с вързани ръце. 

Факт е, че откакто съществуват в изпълнение на антикорупционното законодателство, тези комисии не са свършили каквото и да е.

Предложението на председателя на ОбС Таня Захариева е на мястото на Тодор Кръшков да влезе друг съветник от ГЕРБ- Въчка Иванова, която и да оглави комисията. 

Съветниците ще се съберат на трето онлайн заседание на 18 т.м.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Паржу

Паржу

12.12.2020 | 14:46

Един кръшка,друг пъшка, трети пари правят.

Отговори
2 0
гръмотевица

гръмотевица

12.12.2020 | 11:33

Ами на д-р Ясен Янев случая какъв е?Там няма ли конфликт?!Като разпънете аршина,мерете навред и поставете нещата на място.когато трябваше да се прави ковид зона в 1-ва поликлиника,доктора беше в болничен.Като решиха за Хигия,появи се да дава интервюта.Нали паричките ще валят от Здравната каса,заинтересовни сме.За поликлиниката кво му пука.Само ядове ще има.Та ....помислете!!! Въчка Иванова тя каква е по професия?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?