Следвайте ни

Конфискуваха над 14 000 маркови ментета от румънски тирове на границата

viber icon

Над 14 000 текстилни изделия и спортни обувки с имитации на световно известни марки откриха  митничари при проверки в района на граничния с Гърция пункт Капитан Петко войвода. Стоките били в три румънски тира.

В първия от случаите шофьор на камион представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Румъния. Превозното средство било селектирано за щателен контрол, извършен в митническо хале на Териториална дирекция „Тракийска” в Свиленград. Проверяващите открили 11 914 текстилни изделия, от които 7089 били декларирани. Те са задържани със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Инспекторите намерили 4230 рокли, долнища, спортни комплекти, клинове, 2250 тениски и 99 чифта спортни обувки. Всички били с логото на 35 защитени търговски  марки, по-голяма част от които на Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Armani, Gucci. Lacoste, Polo. Открити са още 510 детски комплекта с изображението на анимационния герой Mickey Mouse. Иззети са още 4825 текстилни шапки с козирка, декорирани с регистрирани марки, които не били описани в търговските документи. 

Няколко дни по-късно в други два румънски тира митничарите намерили 1082 рокли, детски комплекти, пижами и тениски с изображението на Mickey Mouse и 765 тениски със словното и фигуративно изображение на Air Jordan. Иззети са още 276 тениски с изображение на популярния анимационен герой котарака Garfield. 

За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. За откритите контрабандни шапки е образувано административнонаказателно производство.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?