Следвайте ни

Конфискуваха близо 70 000 парфюма на границата

viber icon

Близо 70 000 имитации на маркови парфюми и тоалетни води са задържани за по-малко от месец на пункта Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". 

През последните две седмици на септември са открити  64 231 парфюма, по-голяма част от тях, пренасяни в турски тир. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока - парфюми за Румъния. При проверка станало ясно, че пренасяните ​аромата носят лога на 21 световноизвестни марки, сред които Tom Ford, BVLGARI ,Paco Raban, Hugo Boss, Dior, Lancome, Thierry Mugler. В хода на проверката  са открити и недекларирани 17 колета с 1440 спортни обувки на Adidas, Nike, Fila, Balenciaga, Louis Vuitton, Alexander Mqueen и 112 кашона с недекларирани 2688 мокри кърпи.

При друг случай ​в вачалото на т.м. в автобус за Румъния с 21 пътници са конфискувани 800 парфюма. Само за първите пет дни от октомври при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост ​митничарите задържали 3870 парфюма и тоалетни води, открити в леки коли и автобуси, пренасяни от 15 пътници, влизащи в страната от Турция.

Уведомени са правопритежателите на марките. За укритите стоки на нарушителите са съставени актове.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?