112

Конфискуваха 6557 кутии цигари на границата, скрити в гума, броня и други тайници

Общо 6557 кутии контрабандни цигари при за три дни са конфискувани на ГКПП Капитан Андреево при съвместни действия на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГДБОП и НАП.

Най-голямото количество е открито в български тир, управляван от турски гражданин. На влизане в страната ни шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа. По метода „анализ на риска“ камионът бил селектиран за щателен контрол, включително с рентген. Инспекторите констатирали необичайни плътности в превозвания товар. При последвалата физическа проверка са открити 6 кашона с 3820 кутии от различни търговски марки, без български акцизен бандерол. 

Контрабандни цигари и наличието на два специално изградени тайника са открити при проверка на лек автомобил с румънска регистрация. Водачът и неговата спътница заявили пред митничарите, че нямат нищо за деклариране. В хода на контролните действия служител премахнал мокета в багажника и установил наличието на специално изграден тайник, който бил празен. Последвала и проверка с рентген. Апаратът маркирал необичайни плътности на тавана, в който е открит друг тайник с 1247 кутии цигари. 

При други два случая са иззети общо 1490 кутии цигари от две превозни средства. Една част от цигарите - 530 кутии,  били в резервната гума на товарен камион, пътуващ от Турция през за Франция. Другите 920 кутии са открити в лек автомобил на четири различни места - във фабричните кухини на багажника, в тавана на купето, в резервната гума и в задната броня. 

На водачите са съставени актове по Закона за митниците. За установените специално изградени тайници, също са съставени актове за административно нарушение.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?