Следвайте ни

Конфискуваха 65 808 ароматизатора менте от турски тир на границата

viber icon

Митничари от пункта Капитан Андреево задържаха 65 ​808 пълнителя за ароматизатори на помещения от турски тир. Ароматите са имитации на известна търговска марка. 

Влезлият в България камион бил селектиран за щателен контрол по метода "анализ на риска". Проверката установила, че няма разминаване с обявеното в представените документи количество от 1910 кашона с ароматизатори, но част от  тях носили словно и фигуративно изображение на Air Wick. В ​ремаркето имало 1400 кашона  в разфасовки от 250 ml от въпросната марка.

Стоката е задържана в изпълнение на Европейския Регламент 608 от 2013 г. ​за защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая е уведомен правопритежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката не е оригинална и следва да бъде унищожена.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?