Следвайте ни

Конфискуваха 112 литра пукница от склад в Хасково

viber icon

Алкохол с неплатен акциз иззеха вчера икономическите полицаи при специализирана операция в Хасково, съобщиха от ОДМВР.

В акцията са проверени 2 обекта в Източна индустриална зона в Хасково, стопанисвани от ООД, с управител 72-годишен мъж. В единия​ имало 112 литра високоградусов алкохол без документи за платен акциз. ​Огнената вода била предадена от управителя на служители от Агенция "Митници". Във второто помещение полицаите открили материали, предмети и технически съоръжения, предназначени за производството на етилов алкохол, като обектът нямал изискваща се регистрация по чл.56 от ЗАДС. Образувано е досъдебно производство.

В хода на операцията бил проверен и склад, собственост на хасковско ООД. ​Там са открити 5276 артикула с лого на защитени марки с търговска цел без съгласието на правопритежателя. Стоките – парфюми и детски раници и чанти са предадени на разследващите с протокол от 41-годишният управител. Стартирало е досъдебно производство.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Василев

Василев

14.07.2020 | 11:02

Язък

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?