Следвайте ни

Концерт и изложба за празника на буквите в Димитровград

viber icon

С концерт и изложба с постижения на отлчиници община Димитровград отбелязва днес 24  май. 

От 10.30 ч. Забавно-духов оркестър ще изнесе тематичен концерт с музика на български автори. Ще започне с изпълнение на химна на българската просвета "Върви, народе възродени!".

От сцената на площад "Поезия" музикантите ще представят познати и любими произведения от различни жанрове. 

Специален поздрав към зрелостниците, които завършват тази година ще бъде изпълнението с нов аранжимент за духов оркестър "Един неразделен клас". 

Мястото на концерта е съобразено с мерките за безопасност.

Традиционната изложба "Ние се гордеем с тях" на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища е разположена на площад "България".

За 24 май всяка училищна и читалищна библиотека в община Димитровград ще получи екземпляр от последното издание на книгата "Аз, глас и съвест на епохата" издадена за 90-годишнината от рождението на Пеньо Пенев. 

С поздравителни адреси до всички в сферата на образованието и културата кметът Иво Димов ще засвидетелства уважението си към радетелите на просветата в община Димитровград, съобщиха местната администрация.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?