Следвайте ни

Компостираща инсталация за 3 млн. лв. работи в Харманли 

viber icon

Компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци има Харманли. С нея ще се намали обема на отпадъците, които се депонират на депото и  това ще удължи експлоатацията му, обясни управителят на „Екоресурс“  Даниела Борисова. 

Събраните разделно и обработени зелени и биоразградими отпадъци ще се използват за производство на висококачествен компост, който ще бъде влаган като подобрител на почвата при развиване на зелената система на територията на Община Харманли. 

Проектът е на стойност 3 043 348 лева, от които 1 949 009 от Европейски фонд за регионално развитие, 343 942 лв. национално съфинансиране и  257 606 собствен принос на общината. С тези средства е изградена инсталацията за компостиране, закупени са машини и съоръжения към нея, транспортни средства, изградена е съпътстваща инфраструктура, осигурени съдове за разделно събрани. 

Изграждането на инсталацията бе предизвикателство за екипа на община Харманли. Положихме много усилия и съоръжението вече е факт. Сега сме изправени пред ново предизвикателство - предстоящата й експлоатация, което е свързано с много работа и сериозна организация, за да постигнем същинската цел на проекта – опазването на околната среда, коментира кметът на Харманли Мария Киркова. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Петров Иван

Петров Иван

30.05.2021 | 09:24

Извинявам се!

Отговори
0 0
Петров Иван

Петров Иван

30.05.2021 | 09:24

Защо не ми допускате коментара? Когато се говори за корупция.Тя цвят няма.Мислех Ви за обективна медия.

Отговори
0 0
Петров Иван

Петров Иван

30.05.2021 | 09:22

А колко се "усвои"от цялата сума? "Сега сме изправени пред ново предизвикателство.....и сериозна работа по създаването на организация по експлоатирани на съоръжението".Първо усвояваме парите по някакъв проект,а след това мислим какво ще го правим.Е това ако не е безхаберие и корупция здраве му кажи.Направо две в едно. На снимката не се виждат ентусиазирани граждани и обществени деятели.Защо ли?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?