25

 Компенсации за 196 украинци ще получат хотели в хасковска област 

За 196 украински бежанци ще получат компенсации за предоставени подслон хотелиери в хасковска област.  За всеки настанен ще бъдат платени по 40 лв. на ден за времето  от 24февруари до 31 март. С Постановление Министерски съвет преразпределя сумата до 11 100 000 лева по бюджета на Министерството на туризма за 2022 г., съобщиха от областна администрация. 

Общо 402 са украинските граждани, регистрирани и преминали през област Хасково от началото на войната в Украйна. На частни адреси са били регистрирани 206 човека.

Временна закрила е предоставена на 325 лица, като са издадени 221 регистрационни карти, в които са вписани и децата. Хотелите, в които има настанени избягали от войната, са предимно в общините Хасково, Минерални бани, Свиленград, както и в село Долно Черковище. 

От Регионалното управление на образованието  съобщиха, че 10 са записаните към момента деца в училищната система. 5 от тях са в присъствена форма, тъй като разполагат с изискваната медицинска документация. Останалите посещават само следобед училище, като изучават интензивно български език.

Подадени са 75 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ. 36 от тях са одобрени, останалите 37 са в процес на обработка, казаха от „Социално подпомагане“.

Чрез Българският червен кръст са подпомогнати 18 семейства с 26 децата. Над 150 дарители и 6 големи фирми са се включили досега в кампанията, която продължава успешно.

 

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?