Следвайте ни

Комисия търси места за коли по тротоарите в Хасково 

viber icon

Комисия, назначена от кмета, ще изследва възможностите за джобове за паркиране на коли по тротоарите в Хасково. Това реши днес Общинският съвет, като подкрепи предложението на съветника от ГЕРБ Тодор Кръшков. Идеята е по широки тротоари да се обособят джобове, подобни на тези за контейнерите,  за да се разтоварят улиците от неправилно паркирани коли. 

В Хасково те са все по- сериозен проблем, тъй като места за паркиране няма, а автомобилите се увеличават.  Има проблем и с тротоарите.   Дърветата по тях на практика са ги разрушили на много места, коментира съветникът Георги Пеев, като даде пример ул. „Булаир“. Той заяви, че още за следващото заседание ще внесе  предложение за комисия за тротоарите. 

Според кмета Станислав Дечев, който също взе думата, нова транспортна схема ще реши проблемите, решавани на парче през годините. 

Хасково ще поиска от земеделското министерство да получи безвъзмездно  старата сграда до Математическата.  Постройката, която не се използва от години, бе лаборатория. Тя може да се превърне в актова зала и кабинети по изобразително изкуство. Предложението на кмета ѝ Станислав Дечев, днес бе подкрепено от съветниците, което даде зелена светлина на процедурата.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мистерия

Мистерия

06.11.2020 | 13:07

Уважаеми съветници само погледнете има ли останала улица в центъра и около него без сина зона.За какви джобове мислите,може би за вашите.Срам бе хора.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?