Следвайте ни

Комисия проверява пенсионерските клубове в Димитровград

viber icon

След разправия с реплики, дуплики и говорене един през друг общинският съвет гласува да бъде сформирана временна комисия, която да обследва дейността, ръководството и финансирането на пенсионерските клубове. За неин председател местният парламент избра вносителката на предложението Стоянка Йовова от Коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна".

Първоначално Йовова си подаде отвод, после го оттегли. В комисията влизат още шестима съветници и определен от кмет представител на местната администрация.

"Клубовете се финансират от общината, който и вие гласувахте. Нямам нищо против обследването, дори призовавам сформирането на такава комисия", каза в залата градоначалникът Иво Димов.

"Направихте пенсионерските клубове на пртийни", репликира Йовова. Председатели на клубове, дошли в залата пък я апострофираха.

27 са клубовете на хората от третата възраст в ​общината. В 3-месечен срок Йовова и колегите й трябва да ги посетят и после да входират доклад за разглеждане от постоянните комисии в ОбС

"Комисията трябва  да предложи решение за оптимизиране дейността на клубовете, така че да бъдат обхванати повече възрастни и включени в социалния живот", пише в докладната на Стоянка Йовова. Както вече писахме в началото на месеца, тя и колегите й от Коалицията заявиха, че държат да знаят какво точно работят уредниците на клубове, които са на заплата. 

В залата Димов напомни, че тези длъжности са започнали да функционират от времето, когато кмет бе лидерът на "Движение ЗАЕДНО за промяна" Стефан Димитров.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?