Следвайте ни

Комисия гласува днес Закона срещу скока в цената на водата, предложен от депутата Катя Панева

viber icon

За гласуване на първо четене в тъй наречения Закон срещу скока в цената на водата  се събира днес в 17 часа парламентарната Комисия по околна среда и водите. Както вече писахме, предложението е на избрания от 29 МИР-Хасково депутат Катя Панева от "Демократична България - Обединение". 
 
"Вчера представих в комисията по околна среда и водите законопроекта за промяна в Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, с която ще се даде възможност за диференцирана цена на водата. Днес в 17:00 ч. предстои гласуване на първо четене в комисията. Надявам се, че промените ще бъдат подкрепени, защото са изцяло в интерес на гражданите. Несправедливото калкулиране на цената, когато водата е забранена от здравните власти за пиене, трябва да спре", коментира Панева.
 
Тя допълни, че също днес има среща с представител на КЕВР, за да изчист​ят фактологични неточности, ако има такива. "Надявам се, че ще намерим общ език и ще получим подкрепа за промяна в Закона, както от народните представители, така и от експертите в Комисията за енергийно и водно регулиране.  Опасенията ми са, че няма да стигне времето на ​това Народно събрание, за да променим Закона. Ще направя всичко възможно в рамките на този мандат промяната да е факт", сподели още народната представителка.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

02.09.2021 | 15:34

Само у нас е възможно това- водата да е негодна за консумация и ежегодно да й повишават цената.Само в България.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?