Следвайте ни

Колят животни в гараж в кв. „Хисаря”

Децата ни стават свидетели на ужасната гледка, жалват се граждани, агенцията по храните проверява сигнала

Животни се колят в гараж на ул. ”Персенк” 28 в хасковския кв. “Хисаря”, сигнализира в редакцията гражданин. Процесът се извършва при отворени врата, децата ни виждат как се колят животинчета, споделя той.

 

Наш екип не откри касапи на мястото, но  жители на  „Хисаря”, пожелали анонимност, тъй като в квартала повечето били роднини, заявиха, че в  гаража системно се колят животни, а кръвта се стича по ул.  „Амазонка”. Гаражът е на двама братя, които  всеки петък, събота и неделя колят телета и крави.  Непоносимо е, особено при топло време, когато се събират мухи, коментира възрастна жена. Тя разказа, че мъжете продавали месото на животинския пазар и не се съобразявали с никого.  По Гергьовден и Курбан Байрам кланицата има много работа, добави неин съсед.

 

Идвали са при мен хора, които са сигнализирали за кланица. Насочих ги към Агенцията по храните и РЗИ, за да подадат жалби там,тъй като това са компетентните институции, коментара кметският наместник на кв. „Хисаря”  Айсел Емин. Обратна информация нямам, допълни тя.

 

Сигнал за кланицата е постъпил и в областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните. Вече съм издал заповед за проверка, назначена е комисия, коментира директорът й д-р Георги Илиев. Нелегалните кланици са много подвижни и бързо затварят, щом се вдигне шум. Трудно се доказва, че клането се извършва с цел продажба, а не за лична консумация.Трябва да се хванат, когато е изложено месото. Освен това при подобни сигнали е наложително гласувана работа с общината други институции, добави д-р Илиев. От 1000 лв. започват глобите за физически или юридически лица упражняващи подобно незаконна дейност, каза още той.

 

Животинският пазар в кв. „Хисаря” бе закрит преди години. На поляните край него обаче животни се търгуват, а и месо, твърдят хисарци.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?