112

Колони от автомобили задръстиха 3 села при блокадата на фермерите в Хасково

Огромни колони от леки коли, бусове и камиони се извиха днес по обходния маршрут на фермерската блокада през хасковското село Узунджово, димитровградските Воден и Черногорово.

Това се случи след 10 часа, когато зърнопроизводителите запречиха със селскостопанска техника пътищата Хасково – Димитровград и Свиленград – Пловдив.

Председателят на хасковското сдружение на зърнопроизводителите Станислав Стоянов се обяви за връщане на забраната за внос на зърно, месо, млечни продукти, мед и замразени плодове от Украйна. След като бъдат изпълнени петте искания, фермерите  са готови да седнат на масата за преговори с управляващите и да обсъдят лицензионните режими. „Целият земеделски бранш е обединен. Ние защитаваме българското производство“, заяви  Бойко Синапов, председател на Сдружение „Обединени български животновъди“.

„Получаваме 1/2 от субсидиите в Европа. Тези пари не ги крадем, ние ги изкарваме. 400 лв. получаваме за една крава, а в Гърция – 400 евро. Всички управляващи досега работиха срещу нас, няма да допуснем повече да се гаврят с нас. Ние не трябва да сме бедни, ние трябва да сме земеделски производители с възможности“, допълни Синапов.

„Останали сме последните, които се борим за българската земя. Напоителните системи са разбити, нямаме вода, изчезва работната ръка, имаме нужда от солидна подкрепа, много неща ни липсват. Безконтролният внос ни ликвидира сектора. Ние не получаваме еднакви субсидии с Гърция и Италия и няма как да направим конкурентна цена“, сподели Кристиян Иванов, който е областен координатор на Българската камара плодове и зеленчуци.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Когато

Когато

18.09.2023 | 13:40

Зелените жилетки във Франция бяха блокирали пътища и кръстовища всички водачи на леки и товарни автомобили чинно и със съпричастност чакаха по два три часа да се вдигне блокадата без ропот По този начин изразявахме нашата солидарност към исканията на зелените жилетки Защото знаехме онази стара Българска поговорка Че мечката кога играе в двора на съседа ти ще дойде и в твоя двор да заиграе Тъй че всеотдайно подкрепям протеста на бранша макар да си вадя хляба в друга сфера от икономическият ни живот

Отговори
2 2
Българите сме с вас и подкрепяме справедливия протест!

Българите сме с вас и подкрепяме справедливия протест!

18.09.2023 | 12:15

Назначените калинки при ПП-ДБ шарлатаните и троловете им са против,защото ги тресе шубе и си мислят,че ще доят народа и хазната вечно!!

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?