Следвайте ни

КНСБ зад протестите на химиците 

Държавата да овладее цената на газа, за да няма съкращения в „Неохим”, настояват от синдиката 

viber icon

КНСБ и НФТ "Химия и индустрия"  на конфедерацията застават зад исканията на синдикалната си организация в "Неохим". Това съобщиха от  синдиката и допълват ще са за  предвидима и устойчива икономическа среда, за стабилност в развитие на компанията, за по-добри условия на труд и достойно заплащане.

Изявлението идва часове преди свикания протест на работниците в завода.  

През последни месеци с ръководството на торовия завод са предприети срещи в Министерството на енергетиката, които  спомогнаха за организирането на мерки от страна на държавата за устойчиво овладяване на цената на природния газ и избягването на евентуалното съкращение на персонала на дружеството поради тази причина.

След проведените срещи, бяха поети  ангажименти още през есента, да бъдат ускорени преговорите с Газпром по препоръката на ЕК, за редукция на цената на природния газ, също така да продължи работата по осигуряване на алтернативни доставки на природен газ през интерконекторните на България връзки и  изграждането  на трасето на Балкански поток и газовия хъб "Балкан", като алтернативни борсови пазар.

Както съобщихме преди дни, довечера служители на „Неохим” и граждани на Димитровград излизат на протест пред завода.  Четирите синдикални организации на територията на предприятието заявиха, че свикват протеста, за да защитят поминъка на 1000 семейства в региона. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?