Следвайте ни

Книжка за различните деца влиза в градините 

viber icon

Книжката „Различните“ деца на България“ , която разказва истории на хора със  специфични потребности, ще бъде разпространена в детски градини и  училища. Такъв ангажимент пое заместник- областният управител на Хасково Виолета Желева на среща с Петя Дамянова, която е координатор на местно ниво на националната кампания „Да се запознаем“. Кампанията е съвместна на Анна Йончева, която е автор на проекта “Различните” деца на България“ и на председателя на фондация “Можем Заедно” Ваня Тодорова. 

Виолета Желева ще се включи в кампанията като ще съдейства книгата да бъде разпространена в детски градини на територията на областта, а след това и в училища. Липсва достатъчно информираност по отношение на децата със специфични потребности и затова тази книга на достъпен и разбираем език ще допринесе за повече толерантност и уважение. Надявам се тази инициатива да промени нагласите на обществото към хората с увреждания и да изгради разбиране, уважение и приемане към тях, коментира тя. 

На срещата се обсъди възможността кампанията да има продължение като се организират и срещи на деца с техните връстници със специфични потребности.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?