25

Книга и филм за Георги Парцалев ще представят в Димитровград 

Вечер за Георги Парцалев ще има  7 февруари от 17,30 ч.  в Дом-музей „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Ще бъдат представени книгата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ и филмът „Рицарят на смеха“  с участието на автора – журналиста Георги Тошев.

Луксозното издание допълва представата ни за един от най-любимите български актьори. То включва малко известни факти за живота на Парцалев, части от интервюта и над 300 снимки, някои от които се публикуват за първи път. Съдържа още непоказвани портрети с поименни автографи, спомени и изповеди на най-близките до него  Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Латинка Петрова, Лили Иванова, Славчо Пеев. Това е възможно най-пълното откъм детайли издание, което е излизало някога в памет на талантливия артист. Според колеги и съвременници той не обичал да говори за живота и работата си и е оставил съвсем малко интервюта, коментира авторът на книгата.  

 Във филма „Рицарят на смеха“ /режисьор Георги Тошев/, който ще бъде прожектиран, са включени последните интервюта на актрисите Стоянка Мутафова и Татяна Лолова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?