Следвайте ни

Кметът не се отказва от ремонта на „Дружба” и „Младост”

За 10 т.м. е насрочено ново обществено обсъждане за кредит за амортизираните спортни съоръжения

viber icon

 

Кметът Добри Беливанов не се e отказал от  проекта за ремонта на спортна зала „Дружба” и комплекс  „Младост” въпреки липсата на подкрепа от ОбС. За 10 т.м. от 17.30 часа е насрочено  обществено обсъждане за възможността за финансиране.  Първото бе в навечерието на заседанието, където част от участниците почти стигнали до бой, разказаха присъствали.

На заседанието обаче общинските съветници отказаха да разрешат ползването на дългосрочен  безлихвен кредит от фонда за устойчиви градове  в размер на  10.4 млн. лева. Това се случи въпреки, че през март те упълномощиха кмета да търси варианти за ремонта. Фондът финансира обекти включени  интегрирания план за градско развитие.  От февруари т. г. набира проектни предложения, а от началото на този има  и предварителната оферта.

Оказа, се  че упълномощавайки кмета, част от съветниците не са били наясно,  че става въпрос за кредит, тъй като фондът не финансира безвъзмездно спортни съоръжения. Два месезца по- късно те не са съгласни да се поема дългосрочен заем в края на мандата, въпреки стабилното финансово състояние на общината и безспортната нужда от обновяване на обектите, в които тренират спортисти. Възможността на фонда е до изчепрване на средствата.

На обсъждането са поканени сротни клубове, представители на бизнеса, граждански и публични организации,  хасковлии.

И двете спортни съоръжения се нуждаят от пълно обновяване, тъй като през годините са правени ремонти на парче. В „Дружба” са амортизирани водопроводните и канализационните мрежи, баните не се отоплявант, седалките имат нужда от подмяна, напукани са мазилките на стени и тавани, стари и нефункционални са осветителнит тела.

„Младост” е в още по- окаяно състояние. До построяването на стадион „Хасково” през 60-те години на м.в. на него са се провеждали официални спротни състезания. Днес игралното поле, лекоатлетическата писта и трибуните се нуждаят от тотална реконструкция. От ремонти имат нужда оградата, спортната зала, паркингът и др.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?